Logga in på vårt Extranet

Metallspån- och bitar

Vinstgivande återvinning med resurshantering av metallchips, spån och svarvspån

Maskinbearbetningsoperationer har dyra biprodukter: metallchips, svarvspån och spån. Men det finns alltid ett sätt att minimera kostnaden på och även att förvandla spillet till pengar. Nedermans sätt är att höja värdet på spillmaterial och att minska hanteringkostnaden. De främsta sätten att öka spånets värde är att minimera föroreningen från andra metaller, skärvätskor etc och att minimera volymen på materialet för att minska transport- och hanteringskostnaderna.

Nedermans lösningar för resurshantering inkluderar:

  • Kross
  • Vridmaskiner
  • Brikettpressar
  • Transportband
  • Pneumatisk transport

Låt oss hjälpa till att omvandla spillmaterial och biprodukter till vinst och få samtidigt en förbättrad arbetsmiljö

Fördelarna med resurshantering

Många produktionsföretag producerar mer spån och chips än faktiska produkter från sitt inkommande material. CNC-svarvar producerar vanligtvis runt 40-60 % vridningar, vilket även innehåller stora mängder skärolja eller kylmedel. Därför finns det mycket att vinna på en effektiv spillhantering av metallbiprodukter från maskinbearbetning.

Ett korrekt designat spånsystem i en lämplig storlek kommer att återvinna värdefull olja, uppgradera värdet av metallavfallet och minska hanterings- och fraktkostnader. Dessa besparingar har snart betalat av hela systemet. Nedermans spånprocesslösningar maximerar värdet av metallspån och minimerar förlusten av skärolja. Ett spånprocessystem från Nederman består vanligtvis av en kross för att minska spånets storlek, en vridmaskin för att få ur oljan och en brikettpress för att skapa briketter, vilka har ett högre värde.

Våra lösningar kan anpassas för att passa ändamål, kapacitet och utformningskrav för varje anläggning.

Vi hjälper metallbearbetande företag över hela världen

Spån och kylmedel kan vara outnyttjade inkomster för alla företag som verkar i metallindustrin. Vi har hjälpt företag att upptäcka dessa skatter genom att designa lösningar som återvinner och förlänger kylmedlets livslängd samt minskar hanteringskostnaderna för spån samtidigt som de ökar dess värde. Vi har även en bred erfarenhet i att lösa problem med luftföroreningar orsakade av kylmedel. Våra lösningar täcker alla typer av verkstäder för maskinbearbetning, från konventionella maskiner till den senaste höghastighets-CNC-utrustningen. Vi erbjuder mycket effektiva filterlösningar för ett antal operationer, inklusive krossning, svarvning, maskinbearbetning, borrning och valsfräsning.
+ Utvidga för mer - Dölj


Produkter som löser: Metallspån- och bitar